Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

SOODAPUHALLUS

Soodapuhallus kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa pinnan puhdistusta ruokasoodalla (E500) eli natriumvetykarbonaatilla ( NaHCo3). Merkittävin ero normaaliin ruokasoodaan on puhallussoodan raekoko. Itse puhallus suoritetaan erityisesti soodalle suunnitellulla painepuhalluslaitteistolla, jolla saadaan minimoitua soodan kulutus. Soodapuhallus on erittäin ekologinen ja tehokas puhdistusmenetelmä, jolla muunmuassa lika, rasva ja maali voidaan poistaa pinnoilta. Puhallustyö voidaan toteuttaa sekä kuiva-, että märkäpuhalluksena riippuen pinnasta ja kohteen ympäristöstä.

Toimintaperiaate
Soodan erinomaisuus perustuu kemialliseen reaktioon, jossa sooda puhalletaan 3-10bar paineella puhdistettavaan pintaan ja törmäyksessä syntyvä energia puhdistaa pinnan. Soodapuhallus siis poikkeaa selkeästi ns. hiovista puhallusmenetelmistä kuten esimerkiksi hiekkapuhalluksesta. Sooda ei venytä ja lämmitä rakennetta, jolloin esimerkiksi ohutta peltiä puhallettaessa ei tapahdu pellin venymistä.

Turvallinen vaihtoehto
Soodajauhe on myrkytön tuote, ja sitä käytetään yleisesti myös elintarviketeollisuudessa. Sooda on myös palamaton aine, joten sitä voidaan käyttää myös räjähdysalttiissa teollisuuskohteissa.

Ympäristöä säästäen
Soodapuhallus on ympäristöystävällinen ja hellävarainen puhdistusmenetelmä. Soodan Ph-arvo on 8,6 eli se on happamuudeltaan lähes neutraali.

Kotitalousvähennys
Yrityksemme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, jolloin kuluttaja-asiakkailla on mahdollisuus tietyissä tapauksissa saada työstämme kotitalousvähennys. Katso lisätietoa täältä.

Käyttöturvallisuustiedote
Voit ladata käyttämämme soodajauheen käyttöturvallisuustiedoitteen tästä.

Soodapuhaltamalla voidaan puhdistaa käytännössä mitä vain. Soodapuhallus on ympäristöystävällinen vaihtoehto eikä se kuluta puhallettavan materiaalin pintaa. Menetelmällä voidaan poistaa pinnasta maali, alustamassa, teippaukset, graffitit, palojäljet, bitumi ja monta muuta epäpuhtautta. Menetelmä sopii lähes kaikille pinnoille ja on erittäin hellävarainen ja ympäristöystävällinen.

Materiaalit joita voidaan puhdistaa soodapuhalluksella
kivi, puu, teräs, alumiini, tiili, lasi, muovi, kumi, lasikuitu

Esimerkkejä
Autot, maalin ja alustamassan poisto, vanteet, moottorin osat.
Veneet, maalin ja lian poisto, teippaukset, levät.
Rakennukset, graffittien, maalien ja lian poisto, puunsuoja-aineiden ja palojälkien poisto, vanhojen kohteiden hellävarainen käsittely.